Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 16:50 σε χαμηλή βλάστηση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο επιχειρούν πλέον 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 2ης και της 21ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 20 οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και πυροσβέστες από ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, γεγονός που έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις Αρχές.
Στις 16:58 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την ενημέρωση των κατοίκων, ενώ στις 17:12 ακολούθησε νέα ειδοποίηση, με την οποία ζητήθηκε από όσους βρίσκονται στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας να απομακρυνθούν προς την Πυλαία.
Παράλληλα, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης.
με πληροπφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: Αθήνα 9,84






