Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 28χρονος, ο κατηγορείται για τη δολοφονία του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου.
Το κατηγορητήριο περιελάμβανε με βάση την αλήθεια ποινική δίωξη βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 28χρονου, Χρήστο Ψαρρά, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπισή του την περασμένη Παρασκευή, σήμερα το πρωί υπήρξε μετατροπή της κατηγορίας της κλοπής, που είναι σε βαθμό πλημμελήματος, σε ληστεία, αδίκημα που είναι κακούργημα.
Προανακριτικά, ο 28χρονος ομολόγησε ότι χτύπησε άγρια τον δικηγόρο. «Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Ήθελα απλά να φύγω από το διαμέρισμα. Διαπληκτιστήκαμε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τον χτύπησα σε διάφορα σημεία του δωματίου. Τον άφησα λιπόθυμο. Πήρα το λάπτοπ και έφυγα» φέρεται να είχε δηλώσει στις διωκτικές αρχές.
Σε βάρος του αλλοδαπού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Ο κατηγορούμενος έδωσε απολογία και για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης και παραβάσεων του νόμου περί ναρκωτικών για την οποία εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Και για αυτήν την υπόθεση κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Mίνα Μουστάκα
Πηγή: Αθήνα 9,84






