Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν στο κεφάλι 20χρονο κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο Άργος.
Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Ο νεαρός σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές είναι εγκεφαλικά νεκρός.
Το πρωί μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο του Άργους στο Θριάσιο και το μεσημέρι στο ΚΑΤ, όπου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του
Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν στον Αθήνα 9.84, ότι ο νεαρός διακομίστηκε περίπου στις 6:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου ‘Θριάσιο” διασωληνωμένος, με μυδρίαση και βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα από πυροβολισμό.
Οι γιατροί τον οδήγησαν άμεσα στο χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες νοσοκομειακές πηγές, η κατάσταση του τραυματία χαρακτηρίζεται εξαιρετικά βαριά και η πρόγνωση είναι ιδιαίτερα δυσμενής.
Να σημειωθεί ότι, τα πρώτα κλινικά τεστ επιβεβαιώνουν και πιστοποιούν τον εγκεφαλικό θάνατο.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για το αιματηρό περιστατικό ανακοινώθηκαν τα εξής:
Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε οδηγό οχήματος σε περιοχή του Άργους.
Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της διαφυγής του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.
Τελικώς, το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά, τα οποία εμβόλισε και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.
Στη διαδρομή διαφυγής του, πλησίον του σημείου που έγινε το αρχικό σήμα στάσης από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
, Newsroom, Έλενα Μπρέγιαννη
Πηγή: Αθήνα 9,84






