Η υφιστάμενη κατάσταση με την ουκρανική κρίση υποδηλώνει ότι «Ήρθε η ώρα να τελειώσει η μαγική σκέψη για την ήττα της Ρωσίας», γράφει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Ρωσία έχει αντέξει τις δυτικές πιέσεις και έχει αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή της, ξεπερνώντας τις δυτικές ανησυχίες όσον αφορά την παραγωγή όπλων.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει επιτύχει το σημαντικό προβάδισμα που θα έδινε στο Κίεβο ισχυρό χαρτί για διαπραγματεύσεις.
Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή κυριαρχεί στους τίτλους των εφημερίδων και η δικομματική υποστήριξη για την Ουκρανία στις ΗΠΑ έχει ανατραπεί από την πόλωση και τη δυσλειτουργία στο Κογκρέσο, για να μην αναφέρουμε τις τάσεις υπέρ του Πούτιν του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνει το δημοσίευμα.
Απέτυχε ο «πόλεμος φθοράς»
Ο Πούτιν έχει λόγους να πιστεύει ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του. Στην πρώτη γραμμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία χάνει αυτό που έχει εξελιχθεί σε πόλεμο φθοράς. Η ρωσική οικονομία έχει πληγεί, αλλά δεν έχει καταρρεύσει. Η εξουσία του Πούτιν ενισχύθηκε, παραδόξως, μετά την αποτυχημένη εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν τον Ιούνιο. Η λαϊκή υποστήριξη για τον Πόλεμο παραμένει σταθερή και η υποστήριξη της ελίτ στον Πούτιν δεν έχει διαταραχθεί.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει η WSJ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε επιτυχία στην εξωτερική πολιτική, η ρωσική οικονομία υποστηρίζεται από την Κίνα και την Ινδία και τα γειτονικά κράτη βοηθούν τη Ρωσία να πραγματοποιεί παράλληλες εισαγωγές.
Η WSJ πιστεύει ότι όλα αυτά δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τους δυτικούς ηγέτες, στην οποία δεν έχουν βρει ακόμη απάντηση.
Επιπρόσθετα το Bloomberg ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν βρήκε συμμάχους για τη «φόρμουλα ειρήνης» της στον Παγκόσμιο Νότο στη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα.
Επιπλέον, το άρθρο αναφέρει ότι ορισμένοι συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησαν πρόσκληση από τη Ρωσία για διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία.