Μετα την τοποθέτηση των τομεαρχών του κόμματος φαινομενικά τουλάχιστον οι τόνοι έπεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαφαίνεται μια απροσδιόριστη ένταση παντού , η οποία ενισχύεται από τα χαμηλά δημοσκοπικα νούμερα .
Τα κυρίαρχα ζητήματα τα οποία σχολιάζονται στο κόμμα είναι οι διαφορετικές αναγνώσεις που κάνουν κορυφαία στελέχη για επιμέρους θέματα της οικονομίας , των τραπεζών αλλά και των εξοπλιστικών δαπανών του προϋπολογισμού .
Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό το κόμμα εμφανίστηκε με δύο γραμμές για το κρίσιμο ζήτημα των τραπεζών .
Ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος πρότεινε να υπάρξει πιο ενεργή συμμετοχή του δημοσίου στη μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας ώστε να ελέγχεται κρατικά η επιτοκιακή πολιτική της. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει την κρατικοποίηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Ο ίδιος μάλιστα σε συζητήσεις του τόνιζε πως δεν υιοθετεί την πρόταση Πολάκη – περί κρατικοποίησης- καθώς όπως είπε «δεν την έχουμε μελετήσει».
Λίγες ώρες αργότερα ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της ολομέλειας για το θέμα των τραπεζών προχώρησε σε μια διαφορετική ανάγνωση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας πάμε και στο θέμα των τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ λέει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι πρέπει να περιέλθει ξανά στο Δημόσιο η τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων.
Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε συζητήσεις είναι το θέμα των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό . Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού για το 2025, παρά τις «σοβαρές επιφυλάξεις» που έχει το κόμμα για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα ελλείμματα στις ένοπλες δυνάμεις.
Έπειτα από σχετική εισήγηση του Σωκράτη Φάμελλου, το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι το κόμμα θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες «δεν έχουν διαφοροποιηθεί» σε σχέση με πέρυσι.
Το αμέσως προσεχές διάστημα σε εσωτερικο επίπεδο, θα είναι άξια παρατήρησης, η στάση της πλευράς του Παύλου Πολακη και σε αλλα κομβικά ζητήματα περαν των αμυντικών δαπανών για τις οποίες διαφωνούσε ως προς την ψήφιση τους .
Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης είχε διαμηνύσει ότι θα τις υπερψηφίσει ανεξαρτήτως της στάσης του κόμματος .
Παράλληλα στο θέμα των ισορροπιών μένει να φανεί αν θα υπάρξει κοινή συνιστάμενη για να «καταλάβει» ο Χρήστος Σπριτζης την θέση του γραμματέα του κόμματος , την ωρα που ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Καραμερος έχει ήδη δυναμική παρουσία και πολιτεύεται στην ιδια εκλογική περιφέρεια .
Τέλος μένει να φανεί αν, η Νινα Κασιματη που δεν ανέλαβε κομματικά καθήκοντα, είναι λογω των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικο, η υποβόσκει κάτι βαθύτερο .