Οι τόνοι είχαν σηκωθεί πολύ καιρό πριν με σειρά δημοσιευμάτων και όχι μόνο. Στην σύγχρονη εποχή της επικοινωνίας η πληροφορία τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Από την ώρα που αναπαράγεται μέσω των social media το θέμα υφίσταται και θέλει απαντήσεις αλλά και κινήσεις, θεσμικές, νομικές και επικοινωνιακές.
Υπάρχουν κάποια σημεία όπου οι χειρισμοί στην συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξαν απολύτως ερασιτεχνικοί.
Σε ένα τόπο όπου κατοικούν όλοι αριστεροί δεξιοί κεντρώοι, ακραίοι, κομμουνιστές κ.α. οι κινήσεις πρέπει να είναι ανάλογες αυτού.
Με σεβασμό σ΄ αυτόν που είναι δίπλα και που θα τον δεις και την επόμενη μέρα, κάπου αλλού, όταν τα πράγματα αλλάξουν. . .
Για παράδειγμα, σε κομβική υπηρεσία υπήρξαν εν μια νυχτί, με τροπολογία, μετατάξεις – μετακινήσεις υπαλλήλων, με τα τρωτά τους η όχι, σε αστυνομικές υπηρεσίες για να βάζουν σφραγίδες.
Σε ένα σοβαρό κράτος όπου πολλοί από αυτούς ήταν νευραλγικοί κατά το παρελθόν, είναι τουλάχιστον βλακώδες, να τους κάνεις… τροχονόμους γραφείου.
Υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο διεφάνη από τις τελευταίες εξελίξεις.
Η αλαζονεία της παντοτινής κυριαρχίας υφίσταται και σαν ψυχιατρικός όρος.
Δυστυχώς στην πολιτική μπορεί να έχει μεγάλο κόστος.
Σε πολιτικό επίπεδο οι τελευταίες κομβικές παραιτήσεις δίνουν την δικαιολογία στο ΠΑΣΟΚ να έρθει πιο κοντά με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Γι αυτό η υπόθεση για την κυβέρνηση, θέλει προσεκτικούς χειρισμούς χωρίς άκρατους βερμπαλισμούς.
Η Εξεταστική Επιτροπή που θα ακολουθήσει – πιθανότατα – συσπειρώνει την Αντιπολίτευση και μπορεί να αποτελέσει γενεσιουργό αιτία και άλλων εξελίξεων.
Ακόμη θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί διαφορετικά η αφετηρία των όποιων καταγγελιών στο θέμα των υποκλοπών και να είχε εξεταστεί θεσμικά σε βάθος, από την πρώτη στιγμή.
Οι παραιτήσεις μάλλον βάζουν ασπίδα στην κορυφή της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.
Αφήνουν όμως ένα στίγμα το οποίο αν η κυβέρνηση δεν προσέξει, μπορεί να την ακολουθεί …
Ο λόγος για Ελληνικό «Γουωτεργκέητ»….
Τα προβλήματα αυτού του τόπου κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο είναι πολλά και μεγάλα, για να χάνεται ενέργεια σε παιδαριώδεις χειρισμούς ερασιτεχνών…
ΥΓ 1. Τέλος θα πρέπει να υπάρξουν ειλικρινείς πολιτικές απαντήσεις και ενημέρωση στους Βουλευτές και τα στελέχη της κεντροδεξιάς παρατάξεως που προβληματίζονται για το αν οι παραιτήσεις είναι ενδεχόμενο ομολογίας εμπλοκής σε κάτι …η απλά πολιτική ευθιξία.
Υ.Γ. 2 Ιδιαίτερη σημασία μεταξύ άλλων έχει η τελευταία φράση στην ανακοίνωση του ΚΚΕ,
“Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. Άλλωστε, το θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές είναι πολιτικό ζήτημα, που υπερβαίνει τα διάφορα πρόσωπα που αναλαμβάνουν το ρόλο της “Ιφιγένειας” για να κρυφτούν οι βασικές πολιτικές ευθύνες”.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
Από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά και άλλων καταγγελιών για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και με βάση το κακόβουλο λογισμικό Predator.
Η στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από συγκεκριμένους πολιτικούς κυρίως κύκλους, και κατ’ επέκταση του ίδιου του Πρωθυπουργού, δημιούργησε αυτό το βαρύ κλίμα και κρίθηκε ότι η παραίτηση ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να υπάρξει αποσύνδεση της υπόθεσης από το Μαξίμου και τον Κ. Μητσοτάκη.
Η παραίτησή του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους συνδέεται με τους χειρισμούς της ΕΥΠ (σ.σ. η ευθύνη της οποίας βρίσκεται στο Μαξίμου), όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου Εισαγγελέως) του τηλεφώνου του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όταν ήταν ακόμη Ευρωβουλευτής.
Παρά το γεγονός, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη ή άλλη παρακολούθηση, η παραίτηση ήλθε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην γίνεται «σπέκουλα από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους».
Ο Γενικός Γραμματέας και στενός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης παραιτήθηκε το πρωί της Παρασκευής (5.8.2022) σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, καθώς είχε στοχοποιηθεί από την Αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές.
Ο Γιάννης Μπρατάκος
Τη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη που υπέβαλε την παραίτησή του αναλαμβάνει από σήμερα (05.08.2022) ο Γιάννης Μπρατάκος, που θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού.
Ο Γιάννης Μπρατάκος, μέχρι την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Τώρα, όμως, “μετακομίζει” το Μαξίμου και άρα παραιτείται από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών», ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή και Διοίκηση και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.
Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.
Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.