Στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και ανασχηματισμός της κυβέρνησης ο οποίος τοποθετείται αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Πρόκειται για διορθωτικές αλλαγές, όπως τις χαρακτηρίζει το Μαξίμου, με τις οποίες επιχειρείται ανανέωση τόσο σε επίπεδο υπουργών και κυρίως υφυπουργών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αλλάξει τέσσερεις υπουργούς οι οποίοι βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και θεωρούνται «βαρίδια». Τα δυο ονόματα είναι ηχηρά .
Οι πληροφορίες θέλουν να αντικαθίστανται σχεδόν το σύνολο των τεχνοκρατών υφυπουργών με βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες που δεν εκπροσωπούνται στην παρούσα κυβέρνηση.
Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Οκτώβριο, ο πολιτικός σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεχείς περιοδείες του πρωθυπουργού σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί το δημοσκοπικό προβάδισμα.
Κομβικής σημασίας θεωρείται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να εξαγγείλει μία σειρά από παροχές, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα και τους ιδιοκτήτες κατοικιών.
Όλα αυτά βέβαια, αν το καλοκαιρι με τις φωτιές δεν φέρει έκτακτα γεγονότα που συνήθως στοιχίζουν ακριβά .
Ο πρωθυπουργός πάντως θα επιδιώκει να συνδυάζει τις περιοδείες με εγκαίνια έργων δημόσιων ή ιδιωτικών.
Εφαρμόζει πιστά το δόγμα της θετικής ατζέντας και τουλάχιστον επικοινωνιακά – για την ωρα – έχουν αποφύγει τα χειρότερα .