Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις την θέση του Πρωθυπουργού ανέλαβε ο Ευάγγελος Τουρνάς.
Ολοκληρώθηκε, έτσι, ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης που είχε «παγώσει» από την περασμένη εβδομάδα, μετά την τελική άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, λίγη ώρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις. Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης σε ειδική τελετή θα λάβει εντός της ημέρας την ελληνική ιθαγένεια.
Δείτε τις ανακοινώσεις:
Με την σύσταση του, η χώρα μας αποδίδει στην κλιματική αλλαγή και στις συνέπειες που έχει στη ζωή των πολιτών τη σημασία και την προσοχή που απαιτείται. Το νέο Υπουργείο, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, θα έχει στη διάθεσή όλα τα απαραίτητα θεσμικά, οργανωτικά και οικονομικά εργαλεία για την αξιολόγηση και την προετοιμασία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγή. Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν, αναβαθμίζεται έτι περαιτέρω η πολιτική προστασία ως μηχανισμός αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και διαχείρισης κρίσεων.