Στροφή 180 μοιρών φέρεται να πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός όσον αφορά τον δομικό ανασχηματισμό που φέρεται να είχε προγραμματίσει για τις αρχές του νέου έτους.
Μετά την διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, που προκάλεσε εσωστρέφεια και προμηνύει πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να το ξανασκέφτεται και να επανεξετάζει τα σχέδια του, σε μια λογική να ηρεμήσει την κατάσταση.
Αφού πρώτα διέρρευσε το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που το διέψευσε άρον άρον το Μαξίμου , τώρα ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει πίσω κατά 3 μήνες και τον επικείμενο ανασχηματισμό και σε κάθε περίπτωση μετά τον προϋπολογισμό και πιθανόν την Προεδρική εκλογή, καθώς επιθυμεί να αφήσει τα πράγματα να ηρεμήσουν κομματικά, μη δίνοντας αφορμές για τυχόν νέες δυσφορίες που πάντα ενας ανασχηματισμός φέρνει .