Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του Μισέλ Σίνγκερ βρέθηκαν νεκροί χθες, Κυριακή, μέσα στην κατοικία τους στη νότια Καλιφόρνια και η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου τους κάνοντας λόγο για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πόλης.
Όπως μεταδίδει το περιοδικό PEOPLE, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, φερόμενος δράστης είναι ο γιος τους, Νικ.
Ενώ η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των δύο νεκρών, η δήμαρχος Κάρεν Μπας και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του 78χρονου σκηνοθέτη και της 68χρονης συζύγου του.
“Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια για την πόλη μας και για την χώρα μας. Η συμβολή του Ρομπ Ράινερ έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον αμερικανικό πολιτισμό και την κοινωνία και ο ίδιος έχει βελτιώσει αμέτρητες ζωές μέσω του δημιουργικού του έργου και του ακτιβισμού του για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη”, έγραψε η δήμαρχος.
Ο υπαρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Άλαν Χάμιλτον είπε χθες το απόγευμα στους δημοσιογράφους ότι αστυνομικοί του τμήματος που βρίσκονταν σε περιπολία κλήθηκαν στην κατοικία του σκηνοθέτη, όπου ανακάλυψαν δύο πτώματα.
Αστυνομικοί του τμήματος ληστειών-ανθρωποκτονιών ανέμεναν ένταλμα έρευνας προτού εισέλθουν στην κατοικία για να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα του χώρου, είπε ο Χάμιλτον.
Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα το απόγευμα χαρακτηρίζοντας την υπόθεση “προφανή ανθρωποκτονία” παρότι ο Χάμιλτον τόνισε ότι δεν είχε ταυτοποιήσει κάποιον ύποπτο μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Η αιτία θανάτου θα δημοσιοποιηθεί από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, είπε ο Χάμιλτον. Ωστόσο, το AFP, επικαλούμενο το δίκτυο NBC, μετέδωσε ότι το ζευγάρι έχασε τη ζωή του από τραύματα από μαχαίρι.
Ως ηθοποιός ο Ράινερ έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην επιτυχημένη τηλεοπτική κωμική σειρά “All in the Family” που προβαλλόταν στις ΗΠΑ από το CBS για εννέα σεζόν (1971-1979).
Στη συνέχεια ο Ράινερ ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα ως σκηνοθέτης υπογράφοντας ταινίες όπως “Η Πριγκίπισσα Νύφη”, “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”, “Στάσου πλάι μου”, “Ζήτημα τιμής”, “Misery” και “Ο Έρωτας του Προέδρου”.
Η σύζυγός του, η Μισέλ, υπήρξε φωτογράφος και η φωτογραφία που είχε τραβήξει του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται στο εξώφυλλο του βιβλίου “Trump: The Art of the Deal”.
Ο Ρομπ Ράινερ είχε γεννηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και ήταν γιός του κωμωδιογράφου και ηθοποιού Καρλ Ράινερ, ενώ ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον πολιτικό ακτιβισμό του.
Στις προεδρικές εκλογές του 2004 είχε υποστηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Κέρι και είχε εμφανιστεί σε διαφημιστικά που καταφέρονταν εναντίον του απερχόμενου προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου. Ο Ράινερ είχε επίσης υποστηρίξει δύο ακόμη προεδρικούς υποψήφιους των Δημοκρατικών, τους Αλ Γκορ και Χίλαρι Κλίντον.
Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό Πένι Μάρσαλ, η οποία ήταν επίσης παραγωγός και σκηνοθέτης, ενώ ο δεύτερος γάμος του ήταν με την ηθοποιό Μισέλ Σίνγκερ με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.
Το παρελθόν του Νικ Ράινερ
Ο Νικ Ράινερ σε συνέντευξή του στο PEOPLE το 2016, είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μακρόχρονη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά, η οποία ξεκίνησε από την εφηβεία και τον οδήγησε ακόμη και σε περιόδους που ήταν άστεγος. Όπως είχε αναφέρει, οι εμπειρίες αυτές αποτέλεσαν τη βάση για την ημι-αυτοβιογραφική ταινία Being Charlie, την οποία συνυπέγραψε.
Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1993 και, όπως έχει αποκαλύψει, μπήκε για πρώτη φορά σε κέντρο αποκατάστασης γύρω στα 15 του χρόνια. Μέχρι το 2016 είχε περάσει περισσότερες από δώδεκα φορές από δομές απεξάρτησης.
Σε δηλώσεις του το 2016, σύμφωνα με το People, περιέγραψε τη ζωή του ως άστεγος σε πολιτείες όπως το Μέιν, το Νιου Τζέρσεϊ και το Τέξας. Όπως είχε εξηγήσει, ο λόγος που ζούσε στους δρόμους ήταν επειδή είχε αποφασίσει να μη συνεχίσει τα προγράμματα αποκατάστασης που του προτείνονταν.
Παράλληλα με τη μάχη του με την εξάρτηση, ο Νικ Ράινερ στράφηκε στη συγγραφή. Έγραψε το σενάριο της ταινίας «Being Charlie», το οποίο ήταν χαλαρά βασισμένο στη ζωή και τις προσωπικές του εμπειρίες. Την ταινία σκηνοθέτησε ο πατέρας του, Ρομπ Ράινερ, ο οποίος είχε δηλώσει στην εκπομπή WTF With Marc Maron ότι πρόκειται για την πιο προσωπική ταινία που έχει σκηνοθετήσει ποτέ.
Ο ίδιος ο Νικ, μιλώντας κατά την προώθηση της ταινίας, είχε αναφερθεί στα «σκοτεινά χρόνια» της ζωής του, λέγοντας πως, όταν βρισκόταν μακριά από το σπίτι του, θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του.
Η σχέση με τον πατέρα του
Σε συνέντευξή του το 2016 στο BUILD Series του AOL, ο Νικ Ράινερ είχε παραδεχθεί ότι δεν είχε αναπτύξει στενό δεσμό με τον πατέρα του κατά την παιδική του ηλικία. Όπως είχε πει, είχαν διαφορετικά ενδιαφέροντα, γεγονός που τους κράτησε σε απόσταση. Η συνεργασία τους στην ταινία Being Charlie αποτέλεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, σημείο προσέγγισης και κατανόησης.
Από την πλευρά του, ο Ρομπ Ράινερ είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τον γιο του, χαρακτηρίζοντάς τον «την ψυχή της ταινίας».
Η έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα συμπεράσματα ή κατηγορίες. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας βασίζονται σε πηγές και όχι σε επίσημες ανακοινώσεις των διωκτικών αρχών, με την υπόθεση να παραμένει υπό διερεύνηση.
Πηγή: People, ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή: Αθήνα 9,84






