Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Πανόρμου και πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ πραγματοποιούν το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς.
Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρουν και στις ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Καταγγέλλουν «το νέο άθλιο σχέδιο για τη μετατροπή της Γάζας σε αμερικανικό προτεκτοράτο, όπως και την πρόσφατη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων του κράτους–δολοφόνου Ισραήλ ενάντια στον στολίσκο Global Sumud Flotilla».
Όπως ανέφεραν συνδικαλιστές, «αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των κυβερνήσεων, και της ελληνικής, που στηρίζουν πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά το κράτος–τρομοκράτη και κάνουν πλάτες στα εγκλήματά του, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους στην περιοχή».
Εργατικά συνδικάτα και φορείς εκφράζουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και θα απαιτήσουν «να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση κάθε συνεργασία με το κράτος–δολοφόνο, να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 και να προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».
Στη συγκέντρωση, εκτός από το ΠΑΜΕ, καλούν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών (ΕΕΤΕ), η ΟΛΜΕ.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
«Η νέα αυτή εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ είναι συνέχεια της γενοκτονίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Κλιμακώνει το μακελειό στη Γάζα και εντείνει την επιθετικότητά του και στη Δυτική Όχθη, σπέρνοντας καθημερινά θάνατο και καταστροφή. Αποθρασύνεται από τα σχέδια και τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που κάνουν πλάτες στα εγκλήματά του για τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή και υπονομεύουν κάθε δυνατότητα για ένα βιώσιμο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία «παρά τις εκκλήσεις δεν έκανε τίποτα για την προστασία των ελληνικών πληρωμάτων, επιμένοντας στη στρατηγική συμμαχία με το κράτος–σφαγέα του Ισραήλ. Αρνείται επίμονα να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 και να προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».
Παράλληλα με τη συγκέντρωση της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια και άλλες δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης σε άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία εργατικών κέντρων, σωματείων και φορέων.
Σπύρος Χαλικιάς
Πηγή: Αθήνα 9,84