Ενώ έχουν περάσει σχεδόν 50 μέρες από τον θρίαμβο των Εκλογών και τη σαρωτική επικράτηση του “αντιΣΥΡΙΖΑ” μετώπου οι εκπρόσωποί του στα social media, επώνυμοι και ανώνυμοι, αμφισβητούν ευθέως την Κυβέρνηση, το επιτελικό κράτος και τις επιλογές προσώπων του κ. Μητσοτάκη παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα φαινόμενα αλαζονείας και ναρκισσισμού της “γαλάζιας” παντοδυναμίας.
“Αυτό το rotation δεν φαίνεται να πήγε και πολύ καλά μέχρι τώρα. Η αποτελεσματικότητα της Kυβέρνησης βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας” σχολιάζει στο twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Δημήτρης Οικονόμου και τονίζει “μετά τις Εκλογές κατέβηκαν τα μολύβια. Το κίνημα της “ξαπλώστρας” χτύπησε την Κυβέρνηση”.
“Ας παραδεχθεί η Κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της προστασίας των πολιτών και της ασφάλειας τους και ας κάνει επιτέλους κάτι. Οι πολιτικές επιλογές της και σε επίπεδο προσώπων φανερώνουν είτε άγνοια, είτε αδιαφορία” γράφει η Βασιλική Σιούτη και η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου ομολογεί “Ψηφίσαμε μαζικά Νέα Δημοκρατία για να έχει ο Πρωθυπουργός τη δυνατότητα να κυβερνήσει με όσους ξέρουν και όχι για να δεσμεύεται από τα κομματικά σούργελα που έκανε Υπουργούς. Μετά τον Μηταράκη πρέπει να φύγει και ο Οικονόμου. Άμεσα.”.
Παράλληλα ο Τέρενς Κουίκ επικαλείται σχόλιο ακροατή της ραδιοφωνικής εκπομπής του στον Real Fm που είπε “Μόνο σε Πόλεμο θα βλέπαμε τέτοια εισβολή – Την ώρα που ο Ερντογάν λέει ότι θα μπει βράδυ, αυτοί ήρθαν μέρα μεσημέρι” και ο Μανώλης Κοττάκης κάνοντας ένα πρώτο μίνι απολογισμό των πρώτων ημερών διακυβέρνησης Μητσοτάκη διαπιστώνει “Προφανώς και φαίνεται ότι επικρατεί στην πατρίδα μας αίσθημα αναρχίας, ανομίας και ατιμωρησίας. Αίσθημα ότι μπορεί καθένας να κάνει ό,τι θέλει.” και συμφωνεί με τον τίτλο γερμανικής εφημερίδας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας…”Ανώνυμη Εταιρία”!
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απολαμβάνει… αραχτός και light τις διακοπές το στα Χανιά, μένοντας υποτίθεται στο απυρόβλητο της κριτικής, οι ευθύνες βαραίνουν Σταθμάρχες (βλ. Τέμπη), Δήμαρχους (βλ. πυρκαγιές) και Τροχονόμους (βλ. δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ από ακροδεξιούς χούλιγκανς), ωστόσο πλέον ακόμη και φανατικοί υποστηρικτές του αμφισβητούν ευθέως τα πρώτα έργα και τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης και κυρίως τις ικανότητες των υπουργών του, τη ώρα που η Αντιπολίτευση αναζητά Αρχηγούς και αφήγημα.
Ο Πρωθυπουργός είναι προφανές ότι νιώθει ασφαλής με το 41% και τη Αντιπολίτευση κατακερματισμένη αλλά είναι ζήτημα χρόνου η ανασφάλεια της κοινωνίας να τον πνίξει πριν καλά-καλά κλείσει η δεύτερη 4ετία και ενώ την άνοιξη του 2024 προηγείται η κάλπη των Ευρωεκλογών. Το κίνημα της πετσέτας ήταν άλλωστε μια πρώτη σοβαρή ένδειξη για τις διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία.