Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.
Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προβλέπεται μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου (21/2) αρχικά στη βορειοδυτική χώρα, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση, που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ισχυροί, νοτίων διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν αύριο, πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα
β. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι
γ. στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι
Την Κυριακή της Αποκριάς, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ρέθυμνο, αλλά στην Πάτρα και την Ξάνθη το σκηνικό του καιρού θα είναι βελτιωμένο ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές.
Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και ευνοϊκούς ανέμους για χαρταετό.
Λίγο πριν από τις 19:30, τα πρώτα έντονα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα.
Newsroom, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ ΜΕΤΕΟ: Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν σήμερα στα δυτικά – Στα Θεοδώριανα Άρτας το μεγαλύτερο ύψος βροχής
Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν σήμερα, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, όπου σημειώθηκαν και σημαντικά ύψη βροχής.
Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Ήπειρο, όπως αποτυπώνεται σε σχετικό χάρτη, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι και τις 18:20 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα ‘Αρτας με 78,6 mm.
Ακολουθεί χάρτης με τον συνολικό ημερήσιο υετό από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr μέχρι και τις 18:20 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 20/02/2026

Πηγή: Αθήνα 9,84






