ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Στις 9 Μαΐου 2021 – κατ΄ αποκλειστικότητα – παρουσίαζα μια μεγάλη είδηση, που φημολογούταν έντονα σε πολιτικά στέκια! Πως υπήρχε περίπτωση ο πρώην Νομάρχης/Περιφερειάρχης επί 12 χρόνια κ. Γιάννης Σγουρός να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως επικεφαλής ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης!

Έγραφα συγκεκριμένα:

«Ο ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί και με την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Η Ορθοδοξία δέχεται απανωτά ραπίσματα από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού! Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στο πλέον οριακό σημείο!

Ο ελληνικός λαός αποστρέφεται το υπάρχον πολιτικό Σύστημα! Οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι θα απέχουν από τις επόμενες εκλογές, μη βρίσκοντας κόμμα που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του! Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι βαθύτατα απογοητευμένοι!

Έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο Γιάννης Σγουρός γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών μηνυμάτων, ισχυρών πιέσεων, προκειμένου να λάβει την μεγάλη πατριωτική απόφαση!

Να ηγηθεί δηλαδή πατριωτικού συνασπισμού μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην προσπάθεια αλλαγής όλων των πολιτικών δεδομένων στην Πατρίδα μας!

Δύσκολη ομολογουμένως απόφαση, αλλά ο Γιάννης Σγουρός είναι αγωνιστής σε δύσκολους αγώνες! Ίσως να χρειάζεται να πάρει, αυτός ο βιοπαλαιστής της ζωής, την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του! Ακόμη πιο δύσκολη από εκείνη που έλαβε τότε νέο παιδί, αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη και να έλθει στην Αθήνα!

Και βέβαια παράλληλα θα μπορεί να ασκεί και τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Αττικού λαού!

Αλλά μήπως ήλθε η ώρα να ζητήσει την ψήφο του συνόλου του ελληνικού λαού κι όχι μόνο της Αττικής; Ο Γιάννης Σγουρός είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να τα αλλάξει όλα στην Πατρίδα μας!

Ας πει το ΝΑΙ στις πατριωτικές “Σειρήνες” που τον καλούν να αναλάβει πρωτοβουλίες Εξουσίας!»!

Γιάννης Σγουρός: Σώμα και αίμα του λαού μας…

Δυστυχώς όμως, ο Γιάννης Σγουρός δεν μπόρεσε να απαρνηθεί την μεγάλη του αγάπη, την Περιφέρεια Αττικής και δήλωσε για μια ακόμη φορά, πως ως ανεξάρτητος θα την διεκδικήσει εκ νέου!

Ωστόσο ο Γιάννης Σγουρός ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του για τα πολιτικά δρώμενα στην Πατρίδα! Ποτέ δεν έβαλε σε κλισέ τις σκέψεις του! Μιλάει, οργίζεται κι ας ενοχλεί κάποιους! Γιατί είναι ελεύθερος, είναι ανεξάρτητος, είναι παιδί του λαού!

Έτσι δεν μπορούσε να μην είναι ένας από εμάς, που μαραζώσαμε από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που οργιστήκαμε από τις παραλήψεις τις Πολιτείας, που ήρθαμε νοερά στις θέσεις των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους!

Γι΄ αυτό στις 7 Μαρτίου σε ΔΤ της αυτοδιοικητικής παρατάξεώς του, αναφέρει μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

«…Ζητάει από την Πολιτεία, την άμεση στήριξη των πενθούντων συνανθρώπων μας σε κάθε επίπεδο, ψυχολογικό, ηθικό και υλικό, δεδομένης της αδήριτης ανάγκης, στοιχειώδους επούλωσης των τραυμάτων που υπέστησαν, από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προσβλητική στην μνήμη των θυμάτων, την αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού, που μιλούσε μόνο για ανθρώπινο λάθος, σε μια εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών της πολιτείας για την ύπαρξη αυτού του δυστυχήματος, πολύ δε περισσότερο που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν υλοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλούς πλοήγησης, τηλεειδοποίησης και φωτοσήμανσης των τρένων και των διαδρομών τους.

Άμεση προτεραιότητα είναι πλέον η αναγκαία πολυεπίπεδη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών και η απόδοσή τους σε διοικητικούς – διευθυντικούς παράγοντες του Ο.Σ.Ε. και φυσικά στους προϊστάμενους Υπουργούς και Υφυπουργούς των κυβερνήσεων, των τελευταίων ετών.

Η διενέργεια της Ανάκρισης, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της εν λόγω υπόθεσης, πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Τέλος, τουλάχιστον τώρα, τα 700 εκ. ευρώ, που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου, πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως, ώστε να εξασφαλίσουμε ως χώρα, ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν θα θρηνήσουμε αθώα θύματα, στο βωμό της πολιτικής ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας, ενός κομματικού – πελατειακού κράτους και της πρωταρχικής εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των Ελλήνων πολιτών…»!

Γ. Σγουρός: Προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο στην Περιφέρεια Αττικής…

Οι εθνικές εκλογές από τον Πρωθυπουργό ανακοινώθηκαν ότι θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023!

Ωστόσο ο Γιάννης Σγουρός μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι εντός του 2023 έχουμε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές! Τονίζοντας σε ΔΤ:

«Μπορεί να είμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία της χώρας, όμως σε λίγους μήνες έχουμε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι εξίσου σημαντικές για την ευημερία του λαού μας και των τοπικών κοινωνιών. Ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό της χώρας και είναι το κέντρο της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Η βαίνουσα προς το τέλος της θητεία Πατούλη μετέτρεψε την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας σε έναν απερίγραπτο βάλτο διαφθοράς, ανικανότητας, αυθαιρεσίας και χοντροκομμένης αλαζονείας.

Απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση πόρων σε μουσολινικές φιέστες, εξοργιστικές δαπάνες αυτοπροβολής του περιφερειάρχη και ψευδεπίγραφες βαρύγδουπες υποσχέσεις.

Και όλα αυτά σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της “Χρυσής Αυγής” και θεσιθήρες αποστάτες.

Ο Πατούλης και ο ανίερος συνεταιρισμός του πρέπει να ηττηθούν στις επερχόμενες εκλογές για να καθαρίσει ο τόπος, όπως λέει και ο λαός μας. Αυτό μπορεί να γίνει από την πρώτη Κυριακή αν ενωθούν όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής, ασχέτως κομματικής προέλευσης. Δεν περισσεύει κανείς.

Την Κυριακή 2 Απριλίου  και ώρα 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης προερχόμενοι από την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής (Γιάννης Σγουρός) και από την Δύναμη Ζωής οργανώνουν μια σημαντική εκδήλωση για να ξεκινήσει μια πορεία αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.»!

Ενοχλούνται πολλοί, επειδή ο Γιάννης Σγουρός φαντάζει ως ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής…

Τι θα συμβεί δηλαδή την Κυριακή 2 Απριλίου  και ώρα 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως;

Εκδήλωση – όπως διαβάζουμε – που τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι κύριοι Χρίστος Καραμάνος, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Δύναμη Ζωής” (της Ρένας Δούρου – ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα είναι υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της) και Δημήτρης Κατσικάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” του Γιάννη Σγουρού!

Θέμα της εκδήλωσης: “Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει”!

Αυτή η εκδήλωση όμως έχει πυροδοτήσει μεγάλες πολιτικές εντάσεις και ενδεικτικά σας παραθέτω παρακάτω δυο αναφορές από ημερήσιο Τύπο:

«Διαδόσεις: Κάποιοι άσπονδοι φίλοι της Ρένας Δούρου διαδίδουν ότι “η μισή της παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχει προσεγγίσει τον Γιάννη Σγουρό. Μάλιστα, απορούν γιατί η κυρία Δούρου δεν κάνει κάτι για να τους ανακαλέσει στην τάξη. Ίσως επειδή είναι απασχολημένη με τον προσωπικό της προεκλογικό αγώνα στη Δυτική Αθήνα, όπου με νύχια και με δόντια θέλει να είναι πρώτη και να ξεπεράσει την Έφη Αχτσιόγλου»!

Αντιλαμβάνεστε τις κακιούλες, που όμως δεν σταματούν εδώ!

Άλλο ένα δημοσίευμα αναφέρει ακριβώς:

«Ανακατωσούρα: Μύλος κινδυνεύουν να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ με την Περιφέρειας Αττικής καθώς ο Γιάννης Σγουρός συνεχίζει ακάθεκτος την προεκλογική του εκστρατεία χωρίς το χρίσμα και το “πράσινο φως” του κ. Ανδρουλάκη. Ωστόσο, έχει προκαλέσει εντύπωση η παρουσία του Στέφανου Ξεκαλάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Παλαιά Βουλή ο πρώην περιφερειάρχης και η “ανταποδοτική” του κ. Σγουρού σε εκδήλωση του κ. Ξηλακάκη στο Δήμο Γλυφάδας. Με δεδομένο ότι ο κ. Ξηλακάκης θεωρείται άνθρωπος του κ. Ανδρουλάκη, η σχέση αυτή των δυο ανδρών, που δείχνουν να βοηθάει ο ένας τον άλλο, έχουν ενοχλήσει κάποιους στο ΠΑΣΟΚ, που δεν το κρύβουν.»!

Όλο το ΠΑΣΟΚ συμπαραστάθηκε στο Γιάννη Σγουρό και όχι μόνο…

Αλλά η ενόχληση των ενοχλημένων δεν σταματάει στην παρουσία Ξηλακάκη στην Παλαιά Βουλή, όπου τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023  η αυτοδιοικητική Παράταξη του Γιάννη Σγουρού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, πραγματοποίησε εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων ύπαρξης! 20 χρόνων συνεχών αγώνων για την Αττική και τους κατοίκους της, είτε ήταν διοίκηση, είτε ήταν αντιπολίτευση!

Σε αυτήν την εκδήλωση, όπου η εμβληματική αίθουσα ήταν κατάμεστη (με πολλούς όρθιους), ο κ. Γιάννης Σγουρός ζήτησε δημοκρατική συμπαράταξη για να έρθει η αλλαγή στην Περιφέρεια της Αττικής!

Όπου του συμπαραστάθηκαν ο Κώστας Λαλιώτης, ιστορικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργός, ο Ανδρέας Λοβέρδος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, πρώην Υπουργός!

Επίσης παρέστησαν οι πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ρέππας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Σαχινίδης, Κατερίνα Μπατζελή, Δημήτρης Αλαμπάνος, Ντίνος Ρόβλιας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Λουκάς Αποστολίδης, οι πρώην Βουλευτές, Αργύρης Γιαννόπουλος, Ηλίας Καρανίκας, Ραχήλ Μακρή, καθώς και ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης!

Αλλά και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Βλάχος, Δώρα Παπαδάκη, Μανώλης Αϊβαλιώτης, Δημήτριος Στάμου, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λεωνίδας Αθανασιάδης, Λάζαρος Αθανασιάδης, Μαργαρίτα Ακαμμιωτάκη, Γιάννης Κανελάκης, Κωνσταντίνα Αντερριώτη, Βασίλης Κατσαφάδος, καθώς και η Αθηνά Μπούτση μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ και, η Ζέφη Δημαδάμα Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της Κ.ΠΕ. του ΠΑΣΟΚ!

Μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στον Γιάννη Σγουρό απέστειλε ο Χάρης Καστανίδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, πρώην Υπουργός!

Αλλά και ο ξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Στηρίξτε όλοι Γιάννη Σγουρό, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και τον ύπνο σας ελαφρύ…

Την ίδια ώρα λοιπόν, που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης δεν ανακοινώνει την υποστήριξη του κινήματος σε ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της παράταξης, το Γιάννη Σγουρό, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ γλυκοκοιτάζει στην προσωπικότητα του Γιάννη Σγουρού για να πάρει πάλι τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, η ΝΔ αυτοπυροβολείται!

Αφού ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αν δεν λάβει το γαλάζιο χρίσμα θα κατεβεί ανεξάρτητος και βεβαίως θα πατώσει (λάβει δεν λάβει το χρίσμα της ΝΔ), αφού η ΝΔ συνθλίβεται από τα αδιέξοδά της και τα εγκληματικά πολιτικά λάθη της, ο δε κ. Πατούλης θα εισπράξει ότι του αναλογεί για την ανικανότητά του και την κάκιστη διαχείριση προβλημάτων της Περιφέρειας!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατεβάζει στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής τον νυν Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, στα πρότυπα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη, ευελπιστώντας να ελέγξει πολιτικά όλη την παραλία!

Μια πρωτοβουλία που βρίσκει χειροκροτητές σε επιτελεία της Κουμουνδούρου, αλλά και πολλούς επικριτές!

Πάντως η δική μας πρόταση είναι να στηριχτεί από όλα τα κόμματα η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, για να δει άσπρη μέρα η Περιφέρεια Αττικής!

Άλλωστε, ο Γιάννης Σγουρός τους το έχει περάσει το μήνυμα:

«Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, θα τη βρω την ευθεία τελικά. Λίγο μαγικά, λίγο μάγκικα, θα τα βγάλω πέρα μια χαρά. Λίγο αληθινά, λίγο ψεύτικα θ’ αποκτήσω κι άλλα υλικά…»!!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Τελευταία νέα