• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Media/ΜΜΕ/Πρωτοσέλιδα
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΑΘΗΝΑ 9,84
Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
FANTOMAS.GR
  • Ελλάδα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Οικονομία
  • Άμυνα & Ασφάλεια
  • Αθλητικά
  • Media
  • Άρθρα
  • Εξώφυλλα
  • Web TV
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Οικονομία
  • Άμυνα & Ασφάλεια
  • Αθλητικά
  • Media
  • Άρθρα
  • Εξώφυλλα
  • Web TV
No Result
View All Result
FANTOMAS.GR
No Result
View All Result
Home Top News

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Φίλης

Βίτσας: Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ – Πολλοί θα φύγουν - Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Ραγκούση

Fantomas από Fantomas
23/10/2023
σε Top News, Ελλάδα, Πολιτική
0
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα.  Με φόντο την αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωομάδα, ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για παλαιότερη αρθρογραφία του νυν Προέδρου του κόμματος αλλά και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προηγούμενη εβδομάδα,  ανακοινώνοντας ότι θα θέσει «θέμα ηγεσίας» στο Συνέδριο.

Μάλιστα ο κ. Φίλης ζήτησε να απαντήσει ο Τσίπρας πού βρήκε τον Κασσελάκη και έκανε λόγο για εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα δε με τον ίδιο, η προσδοκία να ανακοπεί η φθορά του κόμματος από τη νέα ηγεσία δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, λειτουργώντας ως «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει.

Είπε επίσης ότι πριν από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του από τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, γεγονός που αποτελεί μια μορφή εξαπάτησης.

Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Ειδικότερα ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Τα όσα διατυπώνονται από τον κ. Κασσελάκη συνιστούν ακραία μορφή φιλελευθερισμού».

«Δεν τα ξέραμε», είπε αναφορικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην ΕΦΣΥΝ, σημειώνοντας πως δηλώσεις Κασσελάκη σχετικά με το κεφάλαιο έχουν γίνει πριν από λίγες μέρες στον ΣΕΒ, και όχι πριν από χρόνια.

«Με όσα λέει ο κ.Κασσελάκης ,τα οποία υποστηρίζει και σήμερα και δεν σβήνονται με το ακαταλόγιστο της νεότητας. Και με όσα λέει δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς», είπε.

«Τίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά». Και απάντησε στο αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πως «σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος».

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, «κέρδισε την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να πει τι πιστεύει. Τώρα, ακούει ο κόσμος τι πιστεύει».

«Μένουμε δίνοντας μάχη να μη γίνει το κόμμα ένα κόμμα κεντροδεξιό», είπε απαντώντας στο γιατί παραμένουν στο κόμμα τα στελέχη που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Το πραγματικό εναγώνιο ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει το ΠΑΣΟΚ του 2012. Πηγαίνει προς τα εκεί και δεν ανακόπτει αυτήν την πορεία ο κ. Κασσελάκης».

Πιο νωπή εντολή είναι οι Δημοτικές Εκλογές

«Δεν θέλω να ερμηνεύσω τα όσα λέει ο κύριος Κασσελάκης. Έχει δίκιο, εξελέγη από τη βάση κι αυτό είχε προβλήματα λόγω της κατάστασης. Όποιος ήθελε, έδινε 2 ευρώ και ψήφιζε. Ο ίδιος ήταν ένα μήνα μέλος του κόμματος και κέρδισε την προεδρία του», είπε, αρνούμενος να σχολιάσει την αποστροφή Κασσελάκη πως έχει «νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος» και συμπλήρωσε σχετικά:

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις Δημοτικές Εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε».

Ο ίδιος εκτίμησε «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, λειτουργώντας ως «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει.

Συνέχισε λέγοντας ότι πριν από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του από τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, γεγονός που αποτελεί μια μορφή εξαπάτησης.

«Να απαντήσει ο Τσίπρας πού βρήκε τον Κασσελάκη – Εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού»

Στο ερώτημα «ποιος έφερε τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ;», απάντησε πως, «τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, τον έβαλε 7ο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Οφείλει να απαντήσει στο πού τον βρήκε, γιατί η εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διάλυσης και εξευτελισμού».

Και συνέχισε λέγοντας πως, «κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου οικονομικοί παράγοντες, έχουν κάνει κάποια επιλογή.

Αυτήν την 4ετία θα μοιραστούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλουν να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Κατά τη γνώμη μου ο κ. Κασσελάκης εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση».

«Εμείς, στη συνείδηση του κόμματος δίνουμε μάχη να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα», επέμεινε και στις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, απάντησε πως, «πρέπει τώρα να διευκρινιστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Αριστεράς».

Σχετικά με το αν αυτό θα γίνει στο συνέδριο που το ίδιο το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως, «συνεχώς αναβάλλεται», απάντησε πως, «πολύ πιο γρήγορα από το Συνέδριο, στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να διευκρινιστεί το αν ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κανείς από εμάς δεν υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αναδείξαμε, τον στηρίξαμε, και βεβαίως τιμήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού σε αυτή την πορεία. Τα περί υπονόμευσης που ειπώθηκαν είναι σύνδρομο κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε υπερασπιζόμενος τη στάση μελών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε πως «αυτό που γίνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «διάλυση και εξευτελισμός».

«Ο Τσίπρας έπρεπε ήδη να έχει μιλήσει», τόνισε αναφερόμενος στα όσα είπε περί υπονόμευσης Τσίπρα από την Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δύο διαφορετικοί κόσμοι»

«Δυο διαφορετικοί κόσμοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Δεν είμαι αρχηγός και δεν θέλω να εκφράζω κάποια συλλογικότητα. Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει με συλλογικό τρόπο», σημείωσε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «αποσιώπησε τις απόψεις του, τις έκρυψε. Το ζήτημα έχει να κάνει με το αν μπορεί να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα δείχνουν ότι δεν μπορεί. Δεν θα διώξει τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης θα φύγει αλλιώς και πρέπει να βρούμε πως».

Ερωτηθείς αν οι Παππάς και Πολάκης εκλαμβάνονται ως «σύντροφοι», απάντησε πως, «η γραμμή Πολάκη στην πανδημία ήταν εκτός γραμμής και έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ. Του αψύ Κρητικού. Η πολιτική του Παππά για το ραδιοτηλεοπτικό ξεκίνησε για καλό και κατέληξε σε φιάσκο».

Επέμεινε ότι, «όπως εκφράζεται σήμερα ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα έχουμε μια συζήτηση με ένταση στην Κεντρική Επιτροπή και θα δούμε πώς θα κινηθούμε», σημείωσε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως, «τον καταλαβαίνω απόλυτα».

«Γιατί να παραδώσει την έδρα; Δεν εξελέγη με το κόμμα Κασσελάκη, εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Βίτσας: Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ – Πολλοί θα φύγουν

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα.

«Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών», είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση» μολονότι παρατήρησε ότι «διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί».

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το »τραβήξουμε» μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση για διαγραφή Τζουμάκα»

Σχετικά με την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας».

«Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα» σημείωσε.

«Κανείς από τους 5 υποψηφίους δεν μπορούσε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα»

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Για την προσωπική του θέση και τις επόμενες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις. Θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά – έβγαλα και τίτλο πως θα λέγεται το νέο κόμμα-μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Τέλος σχετικά με την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις».

Επόμενο πεδίο μάχης η Κεντρική Επιτροπή

Τα τύμπανα πολέμου πάντως δεν σταματούν να ηχούν στο εσωκομματικό πεδίο, με τη διάσπαση να πλησιάζει ταχύτατα.

Η διαγραφή Τζουμάκα αποδεικνύεται μια ακόμη νάρκη στον δρόμο προς το Συνέδριο, με την επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή να εξελίσσεται σε μητέρα των μαχών μεταξύ «Ομπρέλας» και νεοπροεδρικών. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο αποδόμησης του νέου προέδρου, προκειμένου στη συνεδρίαση της ΚΕ που θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου να αμφισβητηθεί στην πράξη ο κ. Κασσελάκης.

Εκτός από τη σύγκρουση για τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο, τα μέλη του ανώτατου οργάνου θα βρεθούν να συγκρούονται και για το αν ο κ. Κασσελάκης είναι «η διαπλοκή που μπήκε στο κόμμα», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Στέφανος Τζουμάκας και έχει παραπεμφθεί για διαγραφή από τον νέο Πρόεδρο.

Η παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, την ώρα που οι καταγγελίες πληθαίνουν για αντικομματικές συμπεριφορές και αήθεις επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Ραγκούση

Η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για το τρολ που φέρεται να συνδέεται με τον Παύλο Πολάκη εκτιμάται ότι έχει βάθος και δεν αποκλείεται να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ η γυναίκα που έγραψε για κάλεσμα του κ. Ραγκούση μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων για συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του κ. Τζουμάκα και μάλιστα με συγκέντρωση χρημάτων.

Το πρόσωπο στο λογαριασμό Ec Stevi είναι αληθινό και έχει σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιωθεί από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ρευστότητα των πραγμάτων ενόψει και των συσχετισμών που διαρκώς μεταβάλλονται στα όργανα του κόμματος αποτυπώνεται και στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, που τάχθηκε στο πλευρό του κ. Ραγκούση.

«Με τον έντιμο κι ακέραιο Giannis Ragkousis, ακόμα κι όταν αποκλίνουν οι πολιτικές μας απόψεις. Η απουσία του στη Βουλή γίνεται επώδυνα αντιληπτή, ιδιαίτερα σε κομβικές κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις με την κυβέρνηση.

Έντιτ. Δεν τον περιγράφουν μόνο ως ανέντιμο, αλλά και ως ηλίθιο. Έστελνε μήνυμα με το όνομά του και ζητούσε λεφτά. Κάπου εκεί η κοινή λογική αυτοπυρπολήθηκε».

Tags: ΒΙΤΣΑΣΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΦΙΛΗΣ

Τελευταία νέα

Κόσμος

Μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορεί Ισραηλινό υποστράτηγο για εγκλήματα πολέμου στη Δυτική Όχθη

από Newsroom
26/08/2025

Μια σημαντική ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε από τη στρατιωτική δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη...

Read moreDetails

Στη Βεγγάζη τουρκική στρατιωτική αποστολή και ο αρχηγός της ΜΙΤ

26/08/2025

Πρότεινε να γίνουν οι ΗΠΑ ιδιοκτήτες του εδάφους όπου βρίσκονται οι στρατιωτικές τους βάσεις στη Νότια Κορέα

25/08/2025

Η Αριστεία της Φιλοξενίας στην Αθήνα

25/08/2025

Απείλησε την Κίνα με νέους δασμούς εάν δεν εξάγει τους μαγνήτες σπάνιων γαιών που διαθέτει

25/08/2025
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Media/ΜΜΕ/Πρωτοσέλιδα
Ο Fantomas είναι παντού.

Copyright © 2025 FANTOMAS.GR

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε την βέλτιστη απόδοση του fantomas.gr. Με την επίσκεψή σου στην ιστοσελίδα αποδέχεσαι την χρήση τους.

.

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Οικονομία
  • Άμυνα & Ασφάλεια
  • Αθλητικά
  • Media
  • Άρθρα
  • Εξώφυλλα
  • Web TV

Copyright © 2025 FANTOMAS.GR

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Πολιτική Απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies έτσι ώστε να κάνουμε την εμπειρία σας με την ιστοσελίδα ακόμα καλύτερη.

Αυτά τα cookies αφορούν στην απομνημόνευση των στοιχείων σύνδεσής και την παροχή ασφαλούς σύνδεσης και στη συλλογή στατιστικών στοιχείων.

Κάνε κλικ στην επιλογή "Αποδοχή και συνέχεια η Ενεργοποίηση των cookies" για την αποδοχή των cookies και την απευθείας μετάβαση στην ιστοσελίδα ή κάνε κλικ στην επιλογή αριστερά "Μάθε περισσότερα" για να δείς αναλυτικά την πολιτική απορρήτου.

* Μπορείς να ρυθμίσεις αυτά τα Cookies ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας τις καρτέλες αριστερά.

Απαραίτητα Cookies

Τα cookies που είναι απαραίτητα, μας βοηθούν να αποθηκεύουμε κατά την περιήγηση στην ιστοσελίδα, τις προτιμήσεις σας και διαχείριση των cookies.

Καταγραφές

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Analytics για να συλλέξει διάφορες και σημαντικές πληροφορίες όπως είναι ο αριθμός επισκεπτών, τα ενδιαφέροντα αλλά και άλλες γενικές πληροφορίες.

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, Διάβασε Περισσότερα...