Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η επίθεση της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Κουρσκ απέτυχε πλήρως, γεγονός που, όπως είπε, θα δημιουργήσει το έδαφος για μελλοντικές επιτυχίες για τον ρωσικό Στρατό.
«Η πλήρης ήττα του εχθρού μας κατά μήκος της συνοριακής περιοχής του Κουρσκ δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για περαιτέρω επιτυχίες των στρατευμάτων μας και σε άλλες σημαντικές περιοχές του μετώπου», δήλωσε.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έλαβε αναφορά από τον επικεφαλής αξιωματικό του ρωσικού Στρατού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί από το τελευταίο τμήμα της περιοχής του Κουρσκ που κατείχαν μετά την επίθεση του περασμένου Αυγούστου.
Ο ίδιος τόνισε στον Πούτιν τον ρόλο που έπαιξαν οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στις ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες στο Κουρσκ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι όλα τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή Κουρσκ.