«Αδικείτε τους αστυνομικούς όταν τους αποκαλείτε προβοκάτορες ή παρακρατικούς», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αστυνομική βία.
Στις καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας περί κουκουλοφόρων που έδρασαν σε συνεννόηση με ένστολους κατά το συλλαλητήριο της 28ης Φεβρουαρίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, απέρριψε κατηγορηματικά τέτοιου είδους σενάρια, λέγοντας ότι «εμφανίζονται κατά καιρούς οι γνωστές θεωρίες περί παρακρατικών, στο τέλος όμως, αποδεικνύεται ότι οι δήθεν παρακρατικοί, δεν ήταν παρά τρομοκράτες και δολοφόνοι». Πάντως, αναφερόμενος στο βιντεοληπτικο υλικό που κυκλοφορεί ,ανέφερε πως «τα βίντεο αυτά είναι αντικείμενο επεξεργασίας σε συνεργασία με τους εισαγγελείς και θα κατατεθούν όλα σε επίπεδο δικογραφίας, ώστε να ερευνηθούν».
Στην ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου για το τι θα γίνει με την υπόθεση της Marfin, ο υπουργός απάντησε ότι «την υπόθεση αυτή που αποτελεί κηλίδα για τη δημοκρατία μας, έχουμε χρέος και καθήκον να την φτάσουμε έως το τέλος».
Δημήτρης Ράντος