Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδο, για τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν οι πληγέντες θα πρέπει να καταθέσουν το έντυπο της καταγραφής από τις 18 ως τις 27 Αυγούστου, ώστε να λάβουν ποσό 600 ευρώ για τα πρώτα έξοδα.
Για σπίτια που σημάνθηκαν με πράσινο η αποζημίωση ορίστηκε στα 2.000 ευρώ για πρώτη κατοικία
στα 4.000 ευρώ για σπίτια με κίτρινη σήμανση
στα 6.000 ευρώ για κόκκινη σήμανση
σε περίπτωση που πρόκειται για παραθεριστική κατοικία τα χρήματα μειώνονται στο μισό
Από 300 – 500 ευρώ το μήνα ορίστηκε το ποσό με αναδρομική ισχύ για ενοικίαση σπιτιού
Υπάλληλος της δημοτικής αρχής θα έχει εποπτεία σε κάθε σπίτι ενώ σε δεύτερο χρόνο ξεκινούν αντιδιαβρωτικά έργα.
Η διαδικασία είναι ταχύτερη και ευέλικτη είπε ο Κώστας Κατσαφάδος, ενώ ο ΓΓ της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) ζήτησε την καλύτερη δυνατή συενργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, τόνισε από την πλευρά του ότι τα καθαρισμένα οικόπεδα βοήθησαν το έργο της κατάσβεσης και ζήτησε να απομακρυνθεί κάθε πιθανή εστία ανάφλεξης.
Τέλος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστος, τόνισε ότι θα υποβληθεί άμεσα μήνυση στον ΔΕΔΔΗΕ.
Πηγή: ertnews.gr





